Leineperi Ironworks
(in english)

LEINEPERIN RUUKKI RYHMILLE

Kulttuurihistoriallinen Leineperin ruukinkylä Ulvilassa, Porin naapurissa, on parhaiten säilyneitä ja täydellisimpiä ruukinalueita Suomessa. Historiansa lisäksi alueella on nykypäivänä paljon koettavaa mm. käsityöpajoja tekijöineen, mylly, Kahvila-Ravintola Savipakari mm. juureen leivottuine ruisleipineen, kahvi- ja ruokapalveluineen, aarrerata ja frisbeegolfia perheille, tiloja kokouksille ja tapahtumille, käsityö- ja melontakursseja sekä kesäteatteria. 
Ajo-ohje: Pori - Tampere valtatieltä opasteet Leineperin Ruukki/Ulvila (ent. Kullaa)
Karttalinkki


RUUKKIKIERROS RYHMILLE

Ruukkikierroksen lisäksi suosittelemme 1-2 h varaamista alueen kahdeksaan käsityöläispuotiin, myllyyn ja näyttelyihin tutustumiseen sekä ostoksien tekemistä varten. Mainitse tästä varausta tehdessäsi, että toivot puotien olevan avoinna ryhmänne vieraillessa! Kysy käsityöpuotien lisäksi myös ryhmäruokailuista ja -kahvituksista. 

Ryhmille suunniteltu Ruukkikierros tutustuttaa kävijät raudanvalmistuksen aikaan Leineperin Ruukilla. Opastettu kierros sisältää tutustumisen vuoden 1895 pienoisruukkiin, kultamitalisti Kaarlo Kangasniemen Urheilumuseona toimivaan syntymäkotiin, seppä Sacklenin asuntomuseoon, sepän pajaan, ja haluttaessa myös masuuniin ja myllyyn. Kesto 1-2 h. 
Ruukkikierros 10-20 henk. ryhmille 8 €/hlö, yli 20 hengen ryhmät 7 €/hlö.
Koululaisryhmille tutustuminen oppaan johdolla 3 €/hlö, n. 30 hengen ryhmä. (Vähimmäismaksu kuitenkin 80 €)

Lisätiedot, tarjoukset ja varaukset:
Leineperin ruukin info 0400 135 190
info@leineperinruukki.fi